Специалисти ще работят по делото за взрива във „Владиславово“

Снимка: Днес.бг

Досъдебното производство за взрива е взето на специален надзор

Досъдебното производство за взрива в блок 302 във варненския кв. „Владиславово“ е взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. С разпореждане на административния ръководител на Апелативната прокуратура - апелативен прокурор е определен прокурор, на когото е била разпределена преписка №47 от 2020 г.  

Той ще оказва методическа помощ при разследването и ще следи за срочност и качествено разследване. Досъдебното производство за взрива е взето на специален надзор, тъй като се отличава с фактическа и правна сложност и особена значимост и интерес. За разпореждането на апелативния прокурор е уведомен наблюдаващият прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. Както вече е известно, при взрива с последващ пожар загинаха 53-годишна жена и 66-годишният Веселин Димитров, който е обитавал ап. 24 във вход 3 на блок 302 в кв. „Владиславово“. ДНК-експертиза, чието заключение излезе късно вчера, доказва, че намерените овъглени тела в двата най-пострадали апартамента са техни. Димитров е трябвало да напусне ап. 24, тъй като е имало издадена заповед за незабавна защита от домашно насилие след сигнал на жената, с която живеел на семейни начала.

От взрива са нанесени и значителни материални щети  на други апартаменти и паркирани автомобили. Пострадаха 7 души, от които три деца. Заради обгазяване им от мащабния пожар те бяха настанени за лечение в болница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK