Кюстендилци с поредна гражданска инициатива, този път почистват „Хисарлъка“

Снимка: Личен архив

Група кюстендилци отново се заеха с почистването на Кюстендил, като този път кампанията е насочена към лесопарк „Хисарлъка“.

За целта вече има създадена група в социалните мрежи, която е озаглавена „Да почистим Хисарлъка“.

Всеки, който реши да се включи в кампанията може да го направи на 16-и март от 9 ч., като сборният пункт е в началото на пешеходната алея, над стадион Осогово.

„А ти? Ти какво остави след себе си? Все искаш нещо, но ..... какво даваш!? Нали Земята е твой дом, дом на децата ти! С какво я обзаведе?
Промяната трябва да започне от нас! И в този ред на мисли - Колко доброволци ще се съберат за почистване на Хисарлъка?“, обявиха организаторите на кампанията.

Само преди около седмица група дейни кюстендилци почистиха и емблематичната чешма по пътя за лесопарк „Хисарлъка“, от където бяха извозени няколко камиона с боклук.

Благодарение на Росен Димитров вече е възстановено подаването на вода от емблематичната чешма, на която се събираха малки и големи години на ред.

„От това място приличащо на бунище и обрасло в храсталаци, се получи прекрасно местенце. Много боклуци се изхвърлиха и изчистиха, с общи усилия събрахме 3 камиона. А най-много се зарадвахме на чешмата, на която имаме вода. Кампанията ще продължи и занапред“, обяви дейната кюстендилка Елица Димитрова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK