Кюстендилци излязоха на протест срещу неработещите институции

Снимки: Infomreja.bg

Десетки кюстендилци излязоха на протест навръх 3-ми март и се обявиха срещу неработещите институции в областния град. Недоволството премина под формата на шествие през площад „Велбъжд“, сградата на ОД МВР- Кюстендил, Съдебната палата и завърши на мястото, където беше убит 35-годишният кюстендилец Валери Дъбов.

Масовото недоволство се проведе на връх Националния ни празник - 3-ти март, и бе озаглавено „Гражданско недоволство срещу неработещите институции“.

Малко, след като управляващи и политически партии поднесоха цветя на паметника на загиналите във войните в центъра на града, кюстендилци излязоха за пореден път на протест след масовия бой между българи и роми, завършил с убийство.

Всички бяха единодушни, че вече нямат доверие в институциите и ако нещата не се променят ще се махнат от Кюстендил. По време на недоволството бяха подготвени и плакати с конкретни искания към Общината, Полицията, Прокуратурата и НАП.

„Няма как да търпим до безкрай. Надяваме се най-накрая да бъдем чути“, категорични бяха кюстендилци.

2 седмици след масовия бой между българи и роми от клана на Гольовците недоволството от страна на кюстендилци не стихва.

„Това е един кръг от институции, които смятаме, че не работят пълноценно! Институции, чието бездействие убива нас и нашите близки! Именно затова се разходихме до всяка една сграда, за да се опитаме да ги събудим и да ги подсетим, че трябва да работят за всички нас“, категорични бяха протестиращите.

 

КОМЕНТАРИ

Тренера18:42 - 03.03.2019
Никой не смее да каже и думичка за мутренската кръчма "Иридиум". Заведението на бодигарда на братя Илиеви, в която се спазват само несъществуващите забрани.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK