Спазено обещание: Готова е детската площадка пред първия саниран блок в кв. „Ален мак” в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Напълно завършена е детската площадка, която кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов обеща на родителите, които живеят в района на блок 36 в ж.к „Ален мак”.

Това бе първият саниран блок в страната по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Той бе открит през август месец от градоначалника и министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Дни, след като бе открита кооперацията, Запряна Паскалева, която е майка на момиченце, отправи молба към д-р Атанас Камбитов да бъде направена площадка за игра за децата от квартала, а днес, след спазеното обещание, тя вече е факт.

Детската площадка включва пясъчник, пързалки, люлки и пейки. Поставена е и ударопоглъщаща настилка. Обектът отговаря на всички нормативни изисквания за безопасност. Той е разделен на две нива - за деца от 0 до 3 години и за деца до 12-годишна възраст.

През последните четири години на територията на общината са изградени над 60 детски площадки, а през следващите четири години техният брой ще се увеличи, като ще бъдат изградени нови съоръжения в кварталите „Струмско“, „Грамада“, „Еленово“, и „Освобождение“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK