Близо 50 изпълнители се обединяват за благотворителния концерт в Сатовча „Заедно за Ники“

Снимки: Организатори

Близо 50 наброяват изпълнителите, оркестрантите и фолклорните групи, заявили участие в утрешния голям благотворителен концерт в Сатовча, който ще протече под мотото „Заедно за Ники“.  

Талантливите изпълнители Илиана Кръстева, Кинче Вълчева, Милко Бошнаков, Мариана Манолева, Таня Тингарова, група „Роял бенд – Благоевград“,  Танцови формации от Сатовча утре в 11:30 часа ще бъдат на сцената на читалището в Сатовча за да пеят и играят благотворително в името на благородната кауза, която обединява мало и голямо в целия регион в помощ за здравето на едно 5-годишно дете, на което лекарите поставиха диагноза детска церебрална парализа.

Билетите за благотворителния концерт е на символичната цена от 2 лева, които за лечението на Ники са много ценни и скъпи.

Хората от региона купуват по 10 и повече билета с надежда, че ще помогнат на малкия чаровник да оздравее.

След множеството рехабилитации, които продължават вече 5 години, семейството наскоро е било насочено за лечението на детето им в клиниката „RIBEM“ в Истамбул.

Първият курс на лечението е преминал успешно през юли, като Ники се е справил отлично. Взети са му били и мерки за шини, които ще му бъдат поставени при следващата рехабилитация във въпросната специализирана клиника, от където дават големи надежди, че детето ще пребори болестта и ще се оправи.

За да се постигне обаче добрият резултат в лечението на Ники са необходими 24 000 евро за предписаната му едногодишна рехабилитация . В същата сума влиза и цената за шините. Рехабилитацията според специалистите в рамките на година трябва да се проведе без прекъсване с режим всеки месец по 12 дни с по 2 процедури на ден.

За семейството на малкия Ники сумата е непосилна и единствената им надежда остава добрите хора да помогнат за да се съберат необходимите пари  за лечението на рожбата им.

„Заповядайте на концерта и дарете по 2 лева за лечението на малкия Ники за да може и той като другите деца да скача, да върти педалите на колелото си и да тича с приятелчетата си“, призовават организаторите на благородното мероприятие в Сатовча - Катя Коджаманова, Мария Кожаманова, младият изпълнител Милко Бошнаков и Бисер и Маруся Ушева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK