Спас Панчев: 250 000 работни места могат да дойдат само от земеделието

снимки: infomreja.bg

„Ако милиардите, които идват от Европейския съюз за земеделие, се разпределят разумно, 250 000 работни места могат да се разкрият само в този отрасъл“. Това заяви Спас Панчев - вторият в листата на Коалиция за България в Пиринско и председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, по време на дискусия за възможностите, които дава Програмата за развитие на селските райони на местните земеделци и животновъди.

„Вместо да направим преработвателна индустрия, да открием нови работни места и да продаваме качествена продукция по цял свят, ние изнасяме суровина. Стигна се дотам, че 80 % от това, което слагаме на трапезата си, е внос от чужбина“, посочи земеделският експерт пред десетките младежи и симпатизанти на червената партия.  

Според Панчев в Благоевградска област най-важна е перспективата пред зеленчукопроизводството, животновъдството, лозарството,  овощарството и преработвателната индустрия. „Заради прекрасните природни дадености на този край, тук идват милиони туристи годишно, които трябва да консумират качествени български продукти, произведени в България“, категоричен бе лидерът на ЗС „Александър Стамболийски“.

Кандидат-депутатът отбеляза, че при следващи преговори с Европейския съюз трябва да се променят условията за финансиране в полза на земеделските производители и Коалиция за България поема анжажимент това да се случи.

„ГЕРБ спря доплащанията за декар обработваема земя, но ние ще настояваме държавата да плаща по 10 лева на декар, защото по цял свят земеделското производство се дотира“, обяви още Спас Панчев, който обяви, че Коалиция за България ще работи активно да се върне славата на българското земеделие.

Според него българското правителство трябва да има воля да спре, а не да участва в контрабандата, защото тя нанася вреда на българския бюджет, на българските производители, подбива цената на българските продукти и така хората се отказват да произвеждат и да работят.

Панчев поясни, че идеята на тази среща е да се покаже на младите хора, че има европейски пари, които те могат да усвояват, ако са избрали да работят в сферата на земеделието.

Пред присъстващите екипът на ЗС „Александър Стамболийски” представи в детайли мерките, по които земеделските стопани могат да кандидатстват за финансиране от Европейския съюз. В дискусията взеха участие и кандидат-депутатите от   листата на Коалиция за България в Първи многомандатен избирателен район - Асен Балабанов и Иван Михайлов.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

/В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ ЧУЙТЕ СПАС ПАНЧЕВ/

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ХАХО00:03 - 26.04.2013
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ СЛЕДНИЯ АБСУРД:кОМУНЯГИТЕ БЕСЯТ И КОЛЯТ ЗЕМЕДЕЛЦИ, ИЗБИВАТ МЮСЮЛМАНИ И БИ ТРЯБВАЛО ДА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИМ ВРАГОВЕ ???? А КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА СЪЩИТЕ ТИЯ ЗЕМЕДЕЛЦИ И ПОМАЦИ СЕ ПРЕГРЪЩАТ С ПАЛАЧИТЕ СИ И ТВЪРДЯТ ЧЕ ТЕ СПАСЯВАТ БЪЛГАРИЯ.ТУКА МИ ПОДХВЪРЛЯТ ЧЕ, ТОВА БИЛО "СТОКХОЛМСКИ СИНДРОМ" АМА СПОРЕД МЕН ТОВА СИ Е ЧИСТО НАШЕНСКИ А Б С У Р Д И ПРОСТОТИЯ. И НАЙ-ВЕЧЕ НЕ ГИ РАЗБИРАМ ПОМАЦИТЕ КАК МОЖЕ ДА СЕ ПРЕГРЪЩАТЕ С ТИЯ КОИТО СЕ ГАВРИХА С РЕЛИГИЯТА ВИ, С ИМЕНАТА ВИ, УБИВАХА И ИССЕЛВАХА МАЙКИТЕ ВИ, БРАТЯТА И СЕСТРИТЕ ВИ. АБЕ ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ.
Руфи07:21 - 25.04.2013
Ташак
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK