Съдят мъж, част от схема на алоапаши, измамил дядовци от Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Районната прокуратура в Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Д.Р.

Обвиняемият Р. бил съучастник от група измамници.

През деня на 26.02.2018 г., на ул. „Григор Пърличев“ в Благоевград, обвиняемият участвал в измама на възрастен мъж. Той изпълнил инструкциите на извършителя като посетил адреса на пострадалия и се предствил за "подчинен на комисар Попов“.

Пенсионерът бил заблуден за провеждането на полицейска акция по залавянето на телефонни измамници, като за тази цел е било необходимо да хвърли от терасата на жилището си пари, които „за негова сигурност полицията ще застрахова“. По този начин Д.Р. взел от мъжа шест хиляди лева.

На следващия ден, обвиняемият Р. посетил друг адрес в Благоевград - на ул. „Крали Марко“. Този път той бил инструктиран от извършителите на измамата, че ще участва като „човек от бандата, която ще бъде разкрита от полицията“. На заблуденото лице било обяснено, че следва да хвърли от терасата на жилището си парична сума, „за да може бандата да я вземе и това да послужи като доказателство срещу нея“.

В резултат на престъпните действия била причинена имотна вреда в размер на 5700 лева, 1100 щатски долара и 1600 словенски толари.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5
loading...