Спада търсенето на елхи в Кюстендилско

снимка: infomreja.bg

Спада добивът и търсенето на елхи през тази година на територията на Регионалната дирекция по горите – Кюстендил, обяви директорът Здравчо Тодоров. Санкцията за незаконно добиване на елхи варира от 50 до 3000 лв.

Горският шеф отчете, че от старта на проверките няма констатирани нарушения по отношение на добива и продажбите на коледните елхи. През миналата година пък имало само едно установено нарушение, за което е съставен акт.

В момента продължава добивът на елхи. Има подадени заявки от Ловно стопанство "Осогово", както и от горските стопанства "Невестино" и Дупница".

През тази година може да се отчете спад в добиването и търсенето на живи елхи. Причината е, че изкуствените са по-евтини и се ползват за по-дълъг период от време, коментира още Здравчо Тодоров. Той припомни, че глобите са продажба на елхи за физически лица са от 50 до 3000 лв., а за юридически - от 100 до 5 000 лв.

Проверките ще продължат и напред по предварително изготвен график. В тях се включат както горски служители, така и полицаи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK