Деца призоваха за толерантност и внимание на пътя чрез атрактивен флашмоб

Снимки: Infomreja.bg

Деца от Театралната школа при Обединен детски комплекс – Кюстендил с ръководител Ани Кръстева призоваха за толерантност и внимание на пътя чрез флашмоб „Посланията на есенния лист“.

Флашмобът се разигра от талантливите млади актьори на пешеходната пътека при Езиковата гимназия в областния град.

Служители на „Пътна полиция” към ОД на МВР Кюстендил спираха движението, за да може децата да раздават тематични листовки на шофьорите съдържащи въпроси свързани с подготовката на автомобила за зимата, изправността на светлините и други.

 Инициативата се проведе във втората десетдневка на акция „Зима“, а проявата определено привлече вниманието на водачи и на пешеходци.

„Включихме се в иницитивата, за да акцентираме върху децата, които не винаги са внимателни и дори понякога са разсеяни когато пресичат пешеходните пътеки.

Затова апелираме шофьорите да шофират по-бавно и да имат предвид, че участници в движението са децата и възрастните, както и хората със затруднения“, каза Ани Кръстева.

През първият етап на акция „Зима” са санкционирани 2-ма водачи на пътно превозни средства с животинска тяга и 2-ма водачи на велосипеди.

През 2- рия етап на акцията са санкционирани 2-ма пешеходци за неправилно пресичане.

До момента няма санкционирани водачи за технически неизправни моторни превозни средства, по отношение на подготовката за зимния сезон”. Това съобщи пред медии Светослав Кирилов - началник група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност” към сектор „Пътна полиция”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK