СУ "Христо Ботев" във Враца - училище на европейско ниво с невероятно богата материална база

Снимка: Infomreja.bg

Впечатляваащ първи учебен в СУ "Христо Ботев"- гр. Враца, трепетен миг не само за първокласниците, които за първи път ще разлистят буквара, но и за по-големите ученици, които с топла прегръдка посрещат на този ден своите приятели.

Прекрасно украсено училището с името на Христо Ботев, от което звучаха съдържателни патриотични тържествени песни и маршове и химна на нашата Родина, посрещна своите възпитаници.

Тук децата на Враца ще се учат да различават истината от лъжата, ще се възпитат да расъждават свободно,ще научат  за славното минало на България, ще се потопят в мъдростта на българската народна приказка и българският фолклор.

Кметът - Калин Каменов, подари на всички първокласници специално поръчана азбукарче - книжка с впечатляващо съдържание за родната ни история, с цветни илюстрации и фотографии за нейните най-известни герои.

Систематизирани, кратки, но достъпно поднесени вълшебни текстове, от които децата ще научат какво е мир и свобода, какво е родолюбие, и защо се обича родината.

В присъствието на много гости, на митрополит Григорий, представители ва ВМРО - София, които подариха специална униформа за кабинета по история изпратена и подарена от лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов. 

Директорът на училището Виктор Кръстев бие ритуално звънеца, и всички ученици прекрачват прага на училището с пожелание да бъдат ученолюбиви, да се гордеят със славното минало на родния край и да обичат България.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK