СОУ „Братя Каназиреви“ развива гражданските умения на учениците си

снимки: Община Разлог

СОУ „Братя Каназиреви” - Разлог ще реализира проект за развитие на гражданските умения на учениците в гимназиален етап. Това е пореден спечелен проект на училището, този път чрез фондация „Пайдея“. Проектът е резултат от кампанията на фондацията за набиране на екипи по европейски проект „Граждани“.

От цялата страна са одобрени 9 училища, сред които е и Разложката гимназия. Основната цел на проекта е да се изгради активна гражданска позиция у младите хора, която цели познаване на институциите, уважаване на правата на човека, запознаване с основните ценности в съвременното общество.

Юлия Каназирева – учител по английски език, Соня Крънчева – учител по история и цивилизация и английски език и Жанета Тумбева – учител по информатика и информационни технологии са учителите, които ще работят в екип по проекта.

Основните теми, които ще бъдат засегнати под формата на семинари, работни ателиета и дискусионни форми са: насилието в училище, пътят на закона, организиране на гражданска кампания за защита на правата, делението – практически приложения, гражданство и справедливост, граждански инициативи върху общността.

Като част от проекта всички училища и техните екипи ще получат Наръчник „Развитие на гражданските умения на учениците в гимназиален етап“ с над 40 методически разработки за повече от 80 часа интерактивни занимания по гражданско образование.

На базата на тях ще се сподели опит между училищата-партньори, ще се наблегне на новите дидактически подходи, учениците ще участват в работни ателиета, ще се проведат експериментални занимания с тях.

 

снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK