СОСЗР в Благоевград отчете дейността си за 2017 г., основният проблем - липса на клубна база

Снимки: Военен клуб - Благоевград

Във Военен клуб-Благоевград, бе проведено годишното отчетно събрание на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) в Благоевградска област.

Гости на форума бяха заместник-областният управител Иван Стоянов, генерал Златан Стойков - председател на СОСЗР, председателят на НЧ "Никола Вапцаров" - Васил Новоселски, Снежана Захариева от Македонския научен институт, Здравка Чимева, Иван Ризов и други.

Събранието започна с тържествено посрещане на знамето на СОСЗР в Голямата зала на Военния клуб, носено от членове на дружество „Традиция”, облечени в униформи на „Българската земска войска” от 19-и век.

Полковник о.з. Мирчо Стойчев прочете поздравителен адрес от кмета на Благоевград, д-р Атанас Камбитов. Поздравления бяха получени и от Съюза на ветераните от войните, военноинвалидите, както и от много други обществени организации.

Председателят на Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Благоевград, полковник о.з. Kостадин Ушев, представи доклад за дейността през изминалата година и съпътстващите проблеми на офицерите и сержантите от запаса и резерва, като в него бе посочен изключително сериозният проблем с липсата на клубна база на Съюза в областния град и региона.

Генерал о.з. Златан Стойков в своето изказване благодари за пространната дейност на Съюза през миналата година, като увери присъстващите, че предстои сериозна битка за индексация на пенсиите на бившите военнослужещите, която ще бъде спечелена.

„Трябва да бъдем единни в тези свои начинания, още повече, че виждаме голямо разбиране в сегашния министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов", допълни генерал Стойков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK