Клуб за народни танци "Магия от Пирина" представи автентични танци и носии на международен фестивал в Охрид

Снимки: Личен архив

Клуб за народни танци "Магия от Пирина" при НЧ „Отец Паисий 1919" - Сандански се завърна зареден с много емоции и незабравими спомени от участието си в Международния фолклорен музикален и танцов фестивал "OHRID FEST", който се проведе от 2-ри до 4 юни в град Охрид, Македония. 

Санданските танцьори с художествен ръководител и хореограф Красимира Бойчева разтърсиха фестивалната сцена с три различни хора и впечатлиха многобройната публика с автентични танци и носии, характерни за Пиринския край.

Целта на фестивала е чрез танца и музиката да представи и събере на едно място различни култури, а зрителите да се докоснат до магията на музикалното изкуство.

В програмата се включиха и изпълнители на модерни танци, хорове и оркестри. Освен да представят собствените си държави и традиции, участниците имаха възможност да се запознаят и с чужди култури и да създадат нови приятелства. 

Така Охрид се оказа перфектното място, където участниците в международния фестивал да покажат на света какво ги прави специални и уникални. 

В свободното си време танцьорите от Клуб за народни танци "МАГИЯ ОТ ПИРИНА" успяха да разгледат забележителностите в македонския град и да се насладят на прочутото Охридско езеро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK