Шестима лекари от Босилеград работят в болницата в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Шестима лекари от Босилеград работят в кюстендилската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Никола Василиев“. Става въпрос за медици, които са завършили в страната ни и продължават дейността си именно в Кюстендил, коментира управителят на здравното заведение д-р Александър Величков.

Сред тях има лекари, които работят в „Спешното отделение“, „АГО“, „Детско отделение“, „Инфекциозно“, „Рентген“ и „Хирургия“. „Те знаят български език, всички са завършили в България и освен това Босилеград се намира изключително близо до Кюстендил“, коментира още д-р Величков.

В Босилеград има Здравен дом, което ще рече че местата са ограничени. Има проблеми с намирането на работа. Първите специализирани болници се намират в Сурдулица и Враня, а те са на около 70 и 100 километра от Босилеград, обяви и Иван Николов от Културно-информационния център в Западните покрайнини.

„И там има проблеми със свободните работни места. Заплатите са приблизително същите, но Кюстендил е по-близо, отделно от това са по-добри условията и по-съвременна е медицината“, коментира още Николов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK