Зам.-министър Деница Николова откри реновираната сграда на Община Сандански

Снимки: МРРБ

Над 600 млн. лв. са отделени в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. за подобряване енергийната ефективност в обществени и многофамилни жилищни сгради в страната. По този начин даваме възможност те да бъдат по-екологични от гледна точна на енергопотребление и за спестяване на средствата, които бихме давали като разходи за отопление, а това дава възможност за нови инвестиции.

Това коментира днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова при посещението си в Сандански, където присъства на откриването на реновираната със средства от оперативната програма сграда на общината. Ползите от всички наши проекти за енергийна ефективност са много, но най-важното в този е, че повишаваме качеството на услугата към гражданите чрез обслужване на едно гише и по-добра достъпност до всичко необходимо за тяхното ежедневие като услуга от общината, подчерта тя.

Заместник-министърът обърна внимание, че градът има възможност да се превърне в един от основните центрове на растеж в Югозападна България. Това ще се случи не само с осъществяваните по програмата проекти на обща стойност над 9 млн. лв., но и заради строителството на участъка Кресна – Сандански на АМ „Струма“, което се очаква да завърши предсрочно до края на следващата година, обясни тя. Всички дейности за обособяване индустриална зона в рамките на територията на града ще доведат до нов облик на района и ще дадат възможност за повече работни места, по-добра икономическа активност и за по-добро качество на живот хората в него, каза още Деница Николова.

Проект „Енергийна ефективност на административна сграда - Общинска администрация Сандански, община Сандански“ е на обща стойност 487 539,20 лв., от които 475 539,20 лв. са безвъзмездна финансова помощ. След обновителните дейности сградата е с подобрено техническото състояние, намалени са разходите за енергия, постигнато е по-високо ниво на енергийна ефективност и „животът“ й е удължен. На откриването й присъстваха също кметът Кирил Котев и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK