Софка Арабаджиева е новият селекционер на юношеския национален отбор по хандбал

снимка: infomreja.bg, архив

Наставникът на ХК “Интер – Академик” Софка Арабаджиева бе избрана за селекционер на юношеския национален отбор по хандбал на България. Тя ще работи в тандем с треньора на НСА Емил Аврамов. Двамата ще трябва да изградят боеспособен отбор от състезатели родени през 1994 и 1995 година.

За тази национална гарнитура предстоят квалификации за европейски първенство в началото на месец май. Арабаджиева и Аврамов ще изпробват отбора в два подготвителни лагера и няколко контролни срещи. Първата подготовка ще бъде в Благоевград в края на февруари.

В групата на бъдещите юношески национали попада и състезателят на “Интер – Академик” Борислав Иванов, който вече има няколко мача в първенството на А група. В същото време днес на преглед в столицата замина голмайстора на тима Александър Попгеоргиев. Той се възстановява от операция на рамото, но вече участва в тренировките на отбора.

Според прогнозите той ще се върне в игра едва за началото на втория полусезон от първенството. За неговите съотборници в събота предстои последен мач от есенния дял на шампионата. В Благоевград ще гостува Спартак Варна, а срещата в спортната зала на ЮЗУ “Неофит Рилски” започва в 17.00 часа. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK