„София” квартет гостува в Кюстендил

снимка: sofiaphilharmonie.bg

С концерт на един от най-известните у нас и в чужбина ансамбли за класическа музика „София” квартет се открива концертният сезон 2013-2014 г. в Кюстендил. Събитието ще се състои на 30 септември 2013 г. в Художествена галерия „Вл. Димитров – Майстора”, начало 18.30 ч.

Организаторите от Музикалното сдружение „Марин Големинов” в партньорство с Община Кюстендил и Регионална библиотека посвещават този първи концерт за сезона на две важни дати: 1 октомври – Световен ден на музиката и 105-та годишнина от рождението на знаменития кюстендилец – композитора акад. Марин Големинов.

„София” квартет – състав: Ангел Станков – цигулка, Нанко Димитров – цигулка, Валентин Геров – виола, Джефри Дийн – виолончело. В концертната програма са включени любими квартети от знаменити композитори: Квартет оп. 76 „Аврора” от Йозеф Хайдн; Квартет оп. 95 „Сериозо” от Лудвиг ван Бетовен и 3 обработки на народни песни за струнен квартет от Марин Големинов.

Съпътстващо събитие на концерта ще бъде изложба, проследяваща творческия път на композитора Марин Големинов и дейността на Музикално сдружение „Марин Големинов” по повод петата годишнина от създаването му. Билети в офиса на МС ”М. Големинов”, ул. „Пауталия” № 5 всеки ден от 11.00 до 13.00 и от 16.00 до 18.00 часа, както и на касата на Художествена галерия. Цени на билетите от 5 до 10 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK