“ДЛС Арамлиец” помага на социално слаби жители от село Голема Раковица

Снимка: Infomreja.bg

Всички териториални поделения на ЮЗДП са в готовност да доставят продукти от първа необходимост и медикаменти

Две възрастни жени от село Голема Раковица, община Елин Пелин ще получат 10 пространствени кубически метра дърва за огрев като дарение от „Държавно ловно стопанство Арамлиец”.

Дървата ще бъдат доставени утре до домовете на хората със служебен транспорт, съобщи директорът на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие инж. Мирослав Джупаров. Той е провел комуникация с кметския наместник на селото за уточняване на начина, по който стопанството може да помогне на самотно живеещи и крайно нуждаещи се хора в условия на извънредно положение. Жителите на с. Голема Раковица са основно възрастни хора, някои от които са привършили запасите си от дърва и нямат нито финансова, нито физическа възможност да си ги осигурят. Стопанството е поело също ангажимент да организира и транспортира до къщите на нуждаещите се храни и лекарства.

Всички поделения на ЮЗДП са в готовност да окажат логистика и доставят необходимите продукти на хората от най-малките и отдалечени населени места и махали. Служителите от „ДГС Костенец” са се ангажирали да снабдяват с храна жителите на малкото планинско село Голак. „ДГС Струмяни” имат договореност с общината да доставят със собствен транспорт защитни средства – маски и дезинфектанти на живеещи в отдалечените места. А служителите на „ДГС Кресна” даряват лични средства за закупуване на хранителни продукти за кухнята, обявена от кмета на общината, която два пъти в седмицата ще приготвя храна за най-уязвимите хора.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK