Социалистки от Благоевград със своя листа на партийната конференция през април

Йорданка Слатинска, снимка: infomreja.bg

Собствена листа за спечелване на широка представителна квота в Общинския партиен съвет издигна на провелия се отчетно-изборен форум Движението за паритет и солидарност на жените социалистки в БСП – Благоевград. 14 кандидатки на различна възраст, съчетавайки младостта и опита ще отстояват собствена платформа за влизане в ръководния орган на общинската организация на предстоящата през месец април партийна конференция на местните социалисти.

За кандидати за влизане в Общинския партиен съвет бяха издигнати  д-р Екатерина Чакалска, Мая Христова, Величка Мангурева, Елисавета Стойчева, Владислава Ленджова, Луиза Николова, Мария Стойнева, Надка Танева, Гергана Янчева, София Гълъбова, Катерина Кастелова, Александра Стоянова, Кремена Драганова, Йорданка Слатинска.

Целта е на практика да бъде осъществен паритетния принцип за равнопоставеност на половете при сформиране на ръководни органи, залегнал и в устава на БСП.

Провелите се  избори през  2011 г. обаче демонстрираха пренебрежителност и неприемливост на този принцип  на местно ниво, което доведе до отсъствието на представители на женския пол  от страна на социалистите в ОбС на община Благоевград, след като им бяха отредени неизбираеми места в листата за общински съветници. Решителност и воля да променят ситуацията при предстоящите парламентарни избори заявиха на своя форум  жените социалистки от Благоевград.

След основните задачи, които начерта женския клуб на социалистите са: активно да да се привлекат млади жени социалистки и симпатизантки, с които да се реализира актуална дискусионна част по различни теми на общественото развитие и проблеми в партията,да се засили дейноста  към грижата за възрастните жени, да се разработи програма за жени в неравностойно социално положение, да се популяризира дейността на клуба и се разработи собствен дискусионен сайт.

В открито писмо до НС на БСП  Движението на жените социалистки за паритет и солидарност – Благоевград се обявиха за издигането и съревнованието на ясни и аргументирани политически проекти при избора на председател на БСП на предстоящия конгрес, като споровете между изявени представители на социалистите да се водят на партийтните форуми, а не на ниво  лични нападки в общественото пространство.

 „Смятаме за изключително вреден евентуален сблъсък на едни от най-доказалите се и успешни,  макар и с различни свои   практики,  политици на БСП. Това ще доведе до изтощителна  и оспорвана битка за лидерство, която ще отклони БСП от решаването на острите обществени и политически проблеми и отслаби нейната алтернативност  в условията на порочното, некомпетентно и антидемократично управление на ГЕРБ”, заявяват  благоевградските социалистки. Те се обявиха и срещу опитите да се налага в публичното пространство мнението, че БСП е лидерска партия.

 

КОМЕНТАРИ

55520:29 - 01.03.2012
паплач, долна, мръсна
33314:38 - 01.03.2012
Браво дами!Дерзайте и успех! Честита баба Марта!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK