Социалистите в Кюстендил твърдо зад новия лидер Корнелия Нинова, петима влизат в ръководството на БСП

Снимка: БСП - Кюстендил

БСП – Кюстендил застава твърдо зад новия председател на БСП Корнелия Нинова, която победи на балотаж досегашния Михаил Миков.

„Заставаме твърдо зад новия лидер. Подкрепихме я и на избора с надеждата за дългоочаквания курс на промяна в партията. Отделно от това за първи път младите имаха шанс в собствена младежка листа“, коментираха от структурата в Кюстендил.

Корнелия Нинова получи подкрепата на голяма част от редовите членове в БСП. Още на конгреса тя заяви, че основната й задача ще бъде партията да стане единна и сплотена зад лявата идея. „Заедно всички ще я направим силна“, категорични са и социалистите в Кюстендил. 

19 делегати от Кюстендилски регион присъстваха на 49-ия конгрес на БСП в столицата. Петима от тях бяха избрани за членове на Националния съвет. 

Това са Катерина Янчева и Мая Шишкова от Кюстендил, от Дупница в ръководството влизат д-р Иван Ибришимов, Станислав Попов и Ивайло Петров.

Корнелия Нинова е първата жена лидер в 125-годишната история на БСП.

 

КОМЕНТАРИ

Мила Мале11:56 - 09.05.2016
Много качествени хора мотори за БСП не само в местен,но и национален план ги няма в ръководството,но за сметка на това пълнеж има.Кюстендил само пушилка много,а от кога не са имали кмет от БСП?
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK