Социалистите в Благоевград са готови с номинациите си за евроизборите

Снимки: БСП-Благоевград

Социалистите в Благоевград утвърдиха своите номинации за представители в Европейския парламент. Това стана по време на шестото заседание на 48-ата общинска конференция на БСП-Благоевград, проведена вчера в залата на Регионалния исторически музей.

Официални гости на събитието бяха народните представители от ПГ „БСП за България“ – Елена Йончева, Тома Томов и Николай Бошкилов. Конференцията уважиха още зам.- председателят на Българската социалистическа партия - Деница Златева, както и областният председател на БСП-Благоевград - Валери Сарандев.

Доклад за актуалната политическа обстановка и предстоящите задачи пред социалистите във връзка с предстоящите европейски избори представи председателят на Общинския съвет на партията - Любен Милев.

„Свидетели сме на исторически етап с крайно напрегната и противоречива международна и вътрешно-партийна обстановка. Страните членки на Европейския съюз, от създаването му до настоящия момент, никога на са били толкова различни в политиките си и във вижданията си по редица национални и общоевропейски насоки за развитие и запазване на целостта на съюза.

Европа като цяло е много далече от идеите и ценностите, който вдъхновяваха европейските граждани години наред. Водената политика в Европейския съюз е много далеч от проблемите на обикновените хора както в България, така и в останалите държави членки. Европа, която беше символ на социалния прогрес, в момента е доведена до бюджетни ограничения, дълбоки неравенства, облагодетелстване на богатите и очертаване на тъмно и неясно бъдеще за огромна част от гражданите", заяви пред делегатите Любен Милев.

Относно политическата обстановка в България той коментира, че Народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, ДПС и НФСБ е приело промени в изборното законодателство, които нарушават законността, свободния избор на българските граждани и гаранциите за честни избори. "Всичко това се случва с единствената цел отново да се манипулират предстоящите избори, да се опорочи вотът на българския народ и същите да се задържат на власт", отбеляза той.

„Що за парламентаризъм е този, при който министър-председателят, а не депутатите, решава как да се държи основната парламентарна група? Що за парламентаризъм е този, при който се правят промени на променените закони още преди да са влезли в сила, явно такъв в България липсва при сегашното управление, независимо от принципите заложени в най-висшия закон - Конституцията", коментира Милев.

След доклада на председателя на социалистите в Благоевград, делегатите на конференцията утвърдиха постъпилите номинации за представители в Европейския парламент от структурите на БСП в общината. Сред личностите, получили най-много номинации, са Елена Йончева, Сергей Станишев, Деница Златева, Николай Бериевски, Петър Курумбашев, Крум Зарков и Георги Пирински.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK