Социалистите в Благоевград подкрепят протеста на майките

д-р Владимир Пандев, снимка: infomreja.bg, архив

Социалистите в Благоевград  да  подкрепят общонационалния протест на майките. Това реши на заседанието си снощи Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП – Благоевград.

Смятаме, че този протест е справедлив и затова ще го подкрепим, заяви председателят на БСП – Благоевград д-р Владимир Пандев. С предложението си през второта година от майчинството размерът на добавката от 240 лв. да не се променя, ГЕРБ отнемат правото на майките да получават сума, обвързана с минималната работна заплата от 310 лв., добави д-р Пандев.

В парламента БСП ще настоява при приемането на бюджета да се  премахне подоходния критерий при детските добавки, а паричните помощи за отглеждане на дете от една до две години да се увеличат от 240 на 310 лева, категоричен е д-р Пандев.

Общонационалният протест се организира чрез фейсбук и е насрочен за 12.00 часа на 22 октомври – понеделник. Майките ще протестират пред сградите на общините във всеки град. Те ще настояват за увеличаване на майчинството и детските надбавки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK