Социалистите в Благоевград почетоха 9-и септември

снимки: Пресцентър БСП

На Братската могила край Благоевград социалистите от областния център почетоха паметната дата 9-и септември с богата програма и тържествено полагане на цветя и венци.

Александър Ефтимов – партиен секретар на БСП Благоевград, откри програмата с прочувствено слово, в което отбеляза, че колкото и да се отрича историята, това, което е извършено на тази дата никога няма да бъде забравено.

По стиховете на Вапцаров, актьорът Николай Кимчев изпълни „Пролет” и успя да прочувства десетките събрали се на Братската могила.

Участие в програмата взеха Иван Гоцев, както и много други изпълнители и артисти, които успяха да повдигнат духа на присъстващите.

Народният представител от Коалиция за България Емил Костадинов, общинският председател на БСП – Благоевград д-р Владимир Пандев, заместник-председателят на Общинския съвет в Благоевград – Милан Богдански, както и много други социалисти и граждани на Благоевград положиха венци и цветя на паметника в знак на почит и уважение към загиналите в този ден.

9 септември 1944 година е дата, заела спорно място в българската история и завъртяла мнението на десетки историци и анализатори. Според някои е имало военен преврат, според други е избухнало народно въстание, трети пък твърдят, че е социалистическа революция.

 

снимки: Пресцентър БСП
снимки: Пресцентър БСП

КОМЕНТАРИ

TT13:20 - 10.09.2013
Мръсни комуноиди! Докога ще ги търпи земята и народа ни?
Илонка11:09 - 10.09.2013
Супер го почетоха, говорейки по телефона. Страшно уважение. БРАВО
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK