Социалистите от Белица отбелязаха 72-годишнината от 9-септемврийските събития в България

Снимки: БСП-Белица

Пред паметника на загиналите през 1923-1944 г. и в отечествената война - 1944-1945  г., изграден през 1959 г. от гранитни блокове по проект на архитектите Безов и Иван Димов, чиито корени са от близкото до Белица село Баня, социалистите от Белица почетоха паметта на падналите жертви в деветосептемврийското въоръжено антифашистко въстание. 

В словото си заместник-председателят на Общинския съвет на БСП Николина Мраценкова отбеляза: "България знае и помни имената на падналите партизани и ятаци, на все още живите участници в деветосептемврийската борба. Нека в днешния деветосептемврийски празник още веднъж да склоним глави пред подвига на героите от Белица, загинали в антифашистката борба!

Нека мислено всеки от нас откъсне от букета на добротата в душата си една алена роза, една въздишка и един стон, да отроним по една чиста човешка сълза за онези, които останаха по чукарите и върховете на планините ни, които оросиха с кръвта си българската земя за свобода, справедливост, правда и по-добър живот". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK