Благоевградските социалисти пуснаха 74 червени балона по случай 9. септември

Снимки: БСП-Благоевград

По случай 74-годишнината от Деветосептемврийското въстание, благоевградските социалисти пуснаха 74 червени балона над Братската могила.

Специален гост на празника бе евродепутатът от Групата на социалисти и демократи в Европейския парламент, Момчил Неков, на честването бе и местният депутат от ПГ на „БСП за България”, Николай Бошкилов.

Сред гостите беше и най-младият партизанин от Благоевград - Райчо Стоянов на 90 години, от Босилеградския отряд. Той е офицер полковник от запаса.  На събитието присъстваха десетки членове и симпатизанти на БСП в Благоевград.

С приведствено слово към присъстващите се обърна председателят на Общинската организация на БСП-Благоевград - Любен Милев.

„Днес празнуваме 74 години от нашия празник на победата. Празник на свободата, справедливостта и човечността. Днес ние сме се събрали тук и да се поклоним пред паметта  и героизма на малкия Митко Палаузов, невръстните избити ястребинчета. На всички платили с живота си за своята мечта да живеят в държава, в която всички имат шанс и няма отхвърлени хора. 9-и септември е своеобразен връх на десетилетната борба на българския народ за равенство и социална справедливост, започнала още през 1923 година”, заяви председателят на социалистите в Благоевград, Любен Милев.

По идея на Младежкото обединение в БСП след тържествената програма в небето над Братската могила полетяха 74 червени балона. По този начин младите социалисти отбелязаха празника.

 

КОМЕНТАРИ

Кънчо Кожухаров23:16 - 09.09.2018
Мисля, че е крайно време медиите да започнат да съобразяват материалите си със законите у нас, в случая - с обявяването на комунистическия режим, започнал с окупацията на България от съветската армия, за престъпен. Не може, драга редакция, да празнувате агресията срещу собствената си държава на една чужда и винаги вражеска нам сила.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK