Социалисти: 30 години ще плащаме за новия дълг от 16 милиарда лева

Юлиян Гошев - областен лидер на БСП, снимка: infomreja.bg, архив
Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП- Благоевград излезе със специална декларация, с което обяви своето несъгласие с решението на парламента за вземането на нов външен дълг в размер от  16 милиарда лева.
 
25-и февруари 2015 година ще се запомни като черен ден в българския политически живот.  Защото на днешните и следващите поколения български граждани бе надянат хомот от 16 милиарда лева дълг, който ще плащаме следващите 30 години. Социалистите и всички обикновени хора решително се противопоставихме на това намерение, но не бяхме чути. 
 
Не се даде  логично обяснение нито за размера на дълга, нито за какво ще бъде похарчен, нито поради какви причини трябва да се вземаме кредит от чужди банки вместо от български.  Та нали във фискалния резерв има 9 милиарда, а депозитите в наши банки са около 40 милиарда! 
 
Гласуването на дълга в парламента осветли явните и скрити партньорства в  днешното управление! 
 
ДПС, независимо от едноседмичните заклинания се завъртяха на 180 градуса и гласуваха с ГЕРБ, което само по себе си бе достатъчно за да мине това решение. Така станаха ясни главните политически партньори в днешното управление-  ГЕРБ и ДПС. Останалите имат роля не по- голяма от тази на брошката на ревера на ГЕРБ.
 
АБВ, напук на клетвите на Георги Първанов и сценките, които разиграваха с Ивайло Калфин също гласуваха ЗА! Това действие разкри в цялото великолепие псевдо- лявата демагогия на тази крехка политическа формация, в което едва ли някой се е съмнявал.
 
Всички, застанали зад това решение доказаха, че нямат кауза и принципи, а в политиката всичко е интереси, сделки и търговия!
 
Ние в БСП- Благоевград продължаваме да смятаме, че това решение е вредно за България!  Противопоставяме се на безотговорното харчене на милиарди, които ще плащат обикновените хора и следващите поколения десетилетия напред!
Ние сме за политика, при която всеки лев ще води до съживяване на икономиката и стопански растеж, а с това и до по-високи доходи на трудещите се.
 
Спасението на България е в свалянето на корпорацията „ГЕРБ и компания” от власт и провеждането на друга социално- отговорна политика, гарантираща работа и достоен живот на обикновените трудови хора. Такава политика предлага коалицията „БСП- лява България” и колкото по-скоро милионите граждани осъзнаят това, толкова по-бързо ще дойде промяната!
 
 
 

КОМЕНТАРИ

TT13:50 - 26.02.2015
Tози приватизира "НАРМАГ" и заграби толкова много народни пари,че сега му болно,че е далече от софрата.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK