Баща и син удавиха свой съсед в кладенец

Снимка: NOVA

Двамата са задържани и вече им е повдигнато обвинение

Баща и син от Търговище удавиха свой съсед в кладенец, съобщава bTV. Двамата са задържани и вече им е повдигнато обвинение.

Проведеното разследване установило, че 54-годишният мъж от търговищкото село Давидово е бил убит на 20 юли, след като бил хвърлен жив в петметровия кладенец в имота си.

Трупът на мъжа е бил намерен три дни по-късно след сигнал за изчезването му.

От прокуратурата съобщават, че престъплението е било изключително добре замаскирано, за да изглежда като нещастен случай.

Обвиняемите са на 74 и 42 години. Синът е криминално проявен - извършвал е кражби и посегателства върху личността. Те са били задържани на 16 август за 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянен арест.

Убийството е било извършено през деня. Тримата били в дългогодишни междусъседски конфликти, повечето от които били провокирани от убития - също криминално проявен. В деня на убийството обаче между тях не е имало скандал.

"Бащата и синът не са планирали убийството на самотно живеещия мъж. Решението им е инцидентно, възползвали са се от тежкото алкохолно опиянение на съседа си", посочват от прокуратурата.

Няма свидетели на престъплението. Двамата задържани съдействат на разследващите. По-възрастният вече е направил самопризнания. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK