Собственикът на крадената кола в Пороминово "помогнал" на джигита

Снимка: Infomreja.bg

Краденият автомобил „Субаро“, който беше задигнат от собственика му, е разрушил стена на хранителен магазин в Пороминово.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, през изминалата нощ е постъпил сигнал в полицията в Рила, че лек автомобил се е блъснал в стена на търговски обект в с. Пороминово.

Пристигналите на място служители на РУ-Рила, са установили собственика – 48-годишен мъж от столицата, който бил в наследствена къща в селото.

Заявил, че автомобилът му е противозаконно отнет. Инцидентът е станал около 3 часа след полунощ на главната улица в селото.

„Знаехме на кого е колата, човекът спеше, едвам го събудих ме, вечерта беше на бира на масите пред магазина. Вероятно е оставил ключовете в колата и така някоя я е задигнал“, обявиха собствениците на магазина, които веднага предприеха действа по възстановяване на щетата.

Хората от селото разказват, че след полунощ видели на няколко пъти автомобилът да минава през селото, но бил управляван от пълен и плешив мъж.

Собственикът на колата пък бил слаб. Твърдят още, че извършителят е заловен, като той шофирал автомобила след употреба на алкохол.

ИНФОМРЕЖА научи, че пробата за алкохол на собственика на автомобила е отчела 1.3 промила.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Рила, уведомен е дежурен прокурор.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK