Собственикът на "Динамо": Автобусът е технически изправен, вероятно пътник е развил аварийния кран

Илия Петков - управител на фирма "Динамо" - Гоце Делчев, снимка: infomreja.bg, архив

Техническа неизправност или развит кран за аварийно отваряне на вратите, са възможните причини за инцидента тази сутрин в Гоце Делчев, при който жена изпадна от автобус в движение, след което тежката машина премаза краката й. 

"При проверката установихме, че кранът е развъртян, което най-вероятно е дело на недобросъвестен пътник", заяви пред ИНФОМРЕЖА Илия Петков - управител на транспортната фирмата "Динамо" - Гоце Делчев.

Той бе категоричен, че автобусът е технически изправен и минава на ежедневни и периодични технически прегледи. Според Петков за пътно-транспортното произшествие не носи вина и шофьорът, който е със 7-8-годишен стаж във фирмата превозвач.

По случая е образувано досъдебно производство. Причините за злополучния инцидент се изясняват.

По същото време миналата година автобус "Сетра" на фирма "Динамо" пламна в движение при спускане от прохода Предел към Разлог и изгоря до основи. За късмет нямаше жертви.

Пострадалата тази сутрин млада жена е в тежко състояние. Тя е настанена в отделението по реанимация на болницата в Гоце Делчев. Има фрактури на двете подбедрици, смазани кръвоносни съдове и е изгубила е много кръв, но е в съзнание.

В момента й преливаме кръв, предстоят й още операции и на този етап няма да бъде транспортирана в столична клиника, съобщиха медици от лечебното заведение в Гоце Делчев.

Пътно-транспортното произшествие стана към 7,30 часа днес в района на кръговото кръстовище в града. Автобусът е изпълнявал редовен превоз по линията село Огняново - Гоце Делчев. По време на движение вратата на рейса се отворила и жената изпаднала на пътя, след което превозното средство прегазило краката й.

Пострадалата е 29-годишната Гергана Кюмкова от село Гърмен, работничка в шивашката фабрика "Пиринтекс".

 

 

КОМЕНТАРИ

аия14:17 - 31.01.2014
ДА СЬС СИГОРНОСТ Е ТАКА кранът е развъртян при което вина за инцидента нямат шофьора и персоналат извьршил ремонта на автобуса
ABV14:13 - 31.01.2014
вратите, са възможните причини за инцидента тази сутрин в Гоце Делчев, при който жена изпадна от автобус в движение, след което тежката машина премаза краката й. "При проверката установихме, че кранът е развъртян, което най-вероятно е дело на недобросъвестен пътник. при което вина за инцидента нямат шофьора и персоналат извьршил ремонта на автобуса
8463825821:46 - 29.01.2014
Този прост военен съсипа транспорта в Гоце Делчев( Илко Петков). Той и неговата курва Кучиева и Ангел Караилиев (даалията) и Пенка(старата уличница) са за разстрел. Недейте да се возите повече в тази скапана фирма "Динамо". Не си пускай те децата да се возят в техните автобуси,съберете се и го изгонете тези престъпници от автогарата.
мария20:42 - 29.01.2014
Безсрамници!

FACEBOOK