Собственик на заведение в Кюстендил вкара в капан измамничка, представяла се за служител в министерство

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районната прокуратура в Кюстендил внесе в съда обвинителен акт спрямо Радостина А., мамела хора, представяйки се за длъжностно лице. 

В периода от 1-ви до 31-ви август 2016 г. в Кюстендил при условията на продължавано престъпление, като се е представяла за служител в министерство, отговарящ за проекти, с цел да набави за себе си имотна облага 26-годишната жена е възбудила и поддържала заблуждение у две лица и с това им е причинила имотна вреда на обща стойност 4400 лева. Извършеното от нея престъпление е по член 210, ал. 1 от НК.

Обвиняемата идвала в Кюстендил, като често посещавала определено кафе-аперитив в града. Така научила за вероятността същото да бъде премахнато в бъдеще. Решила да се възползва от придобитата информация за лична облага.

За целта Радостина А. се снабдила с телефонния номер на собственика на заведението Е. Обадила му се и поискала да се срещнат по служебен въпрос. Срещнали се няколко пъти. Обвиняемата казала на Е., че заедно с нейни колеги от министерство отговаря за проекта, в рамките на който може да помогне стопанисването от него заведение да не бъде премахнато.

В началото на август миналата година потърпевшият първоначално й предал 1300 лв. за внасяне на такса за преразглеждане на проекта, а след това на няколко пъти й предал допълнителни суми, необходими за такси, оглед на обекта, предплата за наем на заведението.

Тя обещала, че ще представи разписки за предадените й суми, което не сторила, а парите прибрала за себе си. Обвиняемата продължила да поддържа заблуждението на Е., като изпратила от ползваната от нея електронна поща две писма, на които бил придаден вид, че произхождат от хора, ангажирани с решаването на проблема.

В края на същия месец обвиняемата се свързала по телефона с пострадалия и пожелала да се срещнат в Кюстендил, като поискала от него да й предостави сумата от 3000 лева за покриване на разходи, които същата заявила, че е направила във връзка с осуетяване премахването на стопанисваното от него заведение.

Двамата се уговорили да се срещнат именно в посоченото заведение, като Е. й обяснил, че е в състояние да й предостави само сумата от 800 лева. Непосредствено след получаването на поредната сума от 800 лв., Радостина А.била задържана от служители на ОДМВР Кюстендил.

Акцията е била проведена под ръководството на Районната прокуратура в Кюстендил. При проведен личен обиск в чантата на Радостина А. били намерени и иззети получените от нея пари - част от предмета на престъпното й деяние.

Радостина А. не е осъждана за престъпления от общ характер.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK