Мним любовник измами жена, направи я проститутка, осъдиха го

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемите Б.Л. и И.Т. са се признали за виновни

С наложени наказания приключи делото срещу Б.Л. и И.Т., предадени на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура-Оряхово за трафик на лице с цел използване за развратни действия.

През лятото на 2013 г. обвиняемият И.Т. се запознал с жена от град в Софийска област. Мъжът я въвел в заблуждение, че ще заживеят в Гърция на семейни начала, където ще й осигури временна заетост в селското стопанство. В действителност обаче, използвайки т.нар. метод „lover boy“, обвиняемият успял да създаде емоционална връзка помежду им.

Първоначално жената била поканена на рожден ден в друг град, при което й били взети личната карта и мобилния телефон. Впоследствие, в продължение на няколко дни, тя била насилствено държана в апартамент в гр. Оряхово и била преведена през българо-сръбската граница.

В германския град Дюрен пострадалата жена била отведена в нощен клуб и склонявана към предоставяне на сексуални услуги. Поради нежеланието й обвиняемите системно упражнявали насилие спрямо нея.

Жертвата на трафика била откарана в друго населено място в района на гр. Росток, където я принуждавали да проституира в частен клуб. Там тя се запознала с жена, която й съдействала да се прибере в България.

Пострадалата подала жалба в прокуратурата за извършеното спрямо нея престъпление. В хода на разследването към наказателна отговорност са били привлечени четири лица – Б.Л., И.Т., П.Н. и Р.К.

Извършената комплексна съдебна психолого-психиатрична експертиза е установила наличие на посттравматичен стрес у пострадалата, изразен с неврологични симптоми – Мениерова болест. Констатирана е причинна връзка между здравословното и психичното й състояние и извършените спрямо нея действия.

Обвиняемите Б.Л. и И.Т. са се признали за виновни за извършеното от тях престъпление и са сключили споразумение с Териториално отделение-Оряхово при Районна прокуратура-Враца. С определение на съда на И.Т. и Б.Л. са наложени наказания от по една година „лишаване от свобода“. За Б.Л. то е отложено за срок от три години.

Съучастникът им П.Н. е заявил желание делото срещу него да продължи по общия ред. Материалите, уличаващи обвиняемата Р.К. в извършено от нея тежко престъпление, са отделени в друго наказателно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK