Деветима протестиращи от Югозапада с полицейски протоколи заради опит за блокада

Снимка: Infomreja.bg

По време на проведените вчера протестни действия служителите на реда са съставили общо 58 акта за установени административни нарушения. В хода на осъществените действия униформените са съставили  38 фиша, задържали са и 11 лица.

В столицата  са задържани общо четирима души. Освен мъжът, шофирал демонстративно на пл. „Княз Александър I“, срещу когото е взето отношение по чл.325 от НК за хулиганска проява, в различни районни управления са отведени още трима непълнолетни и един пълнолетен, които били засечени да носят забранени предмети. След снемане на обяснения и предупреждение, те са освободени, като непълнолетните са предадени на родителите.

По време на протестните действия в Благоевград е установено кратковременно навлизане на пътното платно, на 9 лица са съставени протоколи по чл. 64 и 65 от ЗМВР.   

В Монтана за различни нарушения на шофьори са съставени 5 фиша и 13 акта по ЗДВП.

 Актове за установени административни нарушения са съставени на 3-ма протестиращи в Плевен, в полицейското управление е отведено едно лице съгласно чл. 72 от ЗМВР.

В рамките на организираното автошествие в Силистра за установени различни нарушения са съставени общо 5 акта, както и три протокола по чл. 64 и 65 от ЗМВР.

При извършени проверки на територията на Хасковска област са били установени петима без документи за самоличност, двама от които непълнолетни. Те са били отведени в РУ-Свиленград, за установяване на самоличността им и са им съставени съответните актове по ЗБДС. На водачите на три автомобила са съставени актове за нарушения по ЗДвП, след като протестиращите са паркирали автомобилите си на кръстовище, с което са затруднявали движението на транзитно преминаващи превозни средства. Установени са и други участници, извършили същото нарушение, на които също предстои съставяне на актове по  ЗДвП.

В рамките на протестните действия на територията на ОДМВР-Ямбол са съставени 28 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР, 6 акта за нарушения по ЗДвП и ЗБДС и ЗМВР, както и 26 глоби  с фиш по ЗДвП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK