Брутално убийство в Айтос: Двама младежи убили възрастен мъж за удоволствие

Снимка: Infomreja.bg

70–годишен мъж от Айтос е убит по брутален начин без причина. Извършителите са действали за удоволствие, разкриха на извънреден брифинг от бургаската полиция и прокуратура. Мъжът е бил наръган 32 пъти в тялото и удрян с юмруци в главата.

Убийството е станало в малките часове на 2 февруари. От полицията бяха лаконични в първите си коментари. Престъплението  е извършено в изоставена постройка в ромската махала на Айтос, където 70–годишният Асен Пуров е спял. Запознати описват жертвата като човек, който не създавал проблеми.

Задържаните за убийството са двама – Желязко Данчев (20 г.) и Ясен Стойчев (16 г.). Според разследващите те са носели нож, с който са нанесли 32 удара, придружени с юмруци в главата. Началникът на ОД на МВР отбеляза, че ножът е един, тоест двамата са се редували с ударите.

Окръжният прокурор Красимира Кателиева коментира, че убийството е садистично, а мотиви за него няма. Двамата са си признали за деянието, извършили го едва ли не за удоволствие - „просто ей така“, обяснили пред разследващите.

Двамата задържани са от многодетни семейства. Единият е девето дете, не е ходил никога на училище, безработен, с две регистрации за кражби. Вторият е пето дете, завършил е само втори клас, също не е работил. Разследващите са констатирали, че е имало употреба на алкохол преди, но и след убийството.

Утре ще се гледа мярката им за неотклонение, прокуратурата ще иска постоянен арест. Ако бъдат признати за виновни, законът предвижда наказание от 10 до 20 г. затвор за Желязко и от 5 до 12 за непълнолетния Ясен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK