Военни помагат след падналия сняг, ЧЕЗ опитва да пусне тока

Снимки: ЧЕЗ

В резултат на обилния снеговалеж в община Белене има прекъсване на елзахраването

Продължава участието на военнослужещи от Българската армия в справянето с последиците от усложнената зимна обстановка.

След искане на областния управител на област Плевен и положителна резолюция на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, в 12,30 ч. днес, специализиран екип от формированието в Белене е изпратен, за да окаже помощ в дейността на аварийните групи на ЧЕЗ.

В резултат на обилния снеговалеж в община Белене има прекъсване на елзахраването, довело до спиране на водоподаването и на сигнала на мобилните оператори. За да помогнат, на терен са изпратени 8 военнослужещи с два леки автомобила с повишена проходимост и два броя МТЛБ.

Дванадесет военнослужещи от Десети механизиран батальон – Враца се включиха в преодоляването на последиците от усложнената зимна обстановка във Враца. Специализираният екип от 1 офицер и 11 войника с камион ЗИЛ-131 и моторен трион излязоха в 11.18 ч. днес, за да окажат помощ в разчистването на град Враца.

Военнослужещите действат след искане на областния управител на област Враца и положителна резолюция на началника на отбраната.

Мокрият сняг и обледяването на въздушните електропроводи на 5 и 6 февруари счупиха над 30 стълба на ЧЕЗ Разпределение в Западна България. Мобилизирани са над 800 служители в аварийните екипи на дружеството. Само на 6 февруари бяха възстановени над 300 участъка от електроразпределителната мрежа.

Авариите са основно от скъсани проводници, счупени изолатори и паднали дървета извън сервитутните зони на електропроводите. Служителите в колцентъра на ЧЕЗ работят с удължено работно време. На 06.02.2020 г. са обслужени над 11 хил. обаждания. Продължават възстановителните работи в засегнатите области Плевенска, Ловешка, Врачанска и Софийска, съобщиха от ЧЕЗ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK