Сняг и протести "падат" над Югозапада, блокада на пътя за София край Разлог

Снимки: Infomreja.bg

Протести и сняг. Това е равносметката от неделния ден. Днес няколко града в Югозапада протестираха с различни мотиви.

Най-напред граждани се събраха в Благоевград и стигнаха до „Полигона“, където бяха посрещнати от полиция и жандармерия, която не позволи блокада на главния път Е-79, както миналата неделя. Самите протестиращи бяха по-малко от униформените, съобщава БГНЕС.

Утре е насрочен масов протест в 18,30 ч. Блокада днес обаче имаше на второкласния път Разлог – Симитли, край планинския град. Там граждани от Разлог се събраха и отново се обявиха срещу поскъпването на водата. Те блокираха пътя.

По думите им, цитирани отново от БГНЕС, гражданите са недоволни от управлението на всички партии след 1989 г. Движението спря и на граничния пункт „Кулата“, където хора от Санданско и Петричко поискаха по-добър стандарт на живот. Това доведе до сериозни опашки.

В Банско пък коли обиколиха с надути клаксони почти целия град. На автомобилите имаше надписи срещу увеличението на горивата.

В Гоце Делчев също се стигна до гражданско негодувание, но блокада на пункта „Илинден – Промахон“ нямаше.

Денят бе разнообразен и заради падналия първи сняг в градовете в Пиринско. На снежна покривка се радва Банско, както и проходите „Предел“ и „Попови ливади“, където още от началото на седмицата дежурят снегорини.

В Благоевград и Гоце Делчев вместо сняг, вали дъжд!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK