Поредна катастрофа на мокрите пътища: Две коли се сблъскаха на Е-79 край Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Две коли се удариха на главен път Е-79 край Благоевград.

Инцидентът е станал малко преди 11 часа тази сутрин в района на полигона, до бензиностанция "Газпром".

Заради несъобразена с мократа асфалтова настилка скорост и неспазване на дистанция, водач на лек автомобил "Фоксваген Голф" с пазарджишка регистрация се е блъснал в движещия се пред него автомобил "Тойота" с благоевградска регистрация. 

Катастрофата затрудни трафика по международния път. За около половин час движението на изхода на Благоевград в посока село Железница се осъществяваше в едната лента.

Това е поредното пътно-транспортно произшествие на мокрите и заснежени пътища. Рано сутринта пътен инцидент затвори Е-79 при квартал "Левски" в Кочериново, след като "БМВ" с кюстендилска регистрация се вряза в задната част на ремаркето на камион „ДАФ“.

На магистрала "Струма" при разклона за Бобов дол пък лек автомобил излезе от платното и акостира в крайпътна канавка.

Пътната обстановка остава сложна. Тази сутрин на много места настилките не бяха разчистени. Такава бе картината на главен път Е-79 край Благоевград, както и на магистрала "Струма" между Благоевград и Дупница. 

Непочистен бе и пътят Дупница - Кюстендил, където няколко товарни автомобила аварираха и образуваха огромни колони. Наложи се и намесата на пътни полицаи, които да регулират движението.

От АПИ съветват шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK