Девети фестивал на Майските музикални дни в Кюстендил

Предстои деветото издание на фестивала Майски музикални дни в Кюстендил. Откриването е на 2-ри май от 19. 00 часа в Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" с концерт на "Кварто Квартет", носител на наградата за струнен квартет на името на Марин Големинов за 2016 година.

На 10-и май от 19. 00 часа ще се състои клавирен рецитал на пианистката Виктория Василенко, носителка на първа награда на международния конкурс за пианисти "Джордже Енеску" Букурещ през 2016 г. Концертът на цигуларката Лия Петрова е насрочен  за 15-и май от 19. 00 часа.

Лия Петрова е носителка на първа награда на международния конкурс за цигулари "Карл Нилсен"  в Копенхаген  през 2016 г. Клавирен съпровод - Симеон Гошев.

Фестивалът ще завърши с оперен концерт "Кавалерът на мечтите" на 19-и май от 19. 00 часа. Концертът е посветен на 220-годишнината от рождението на италианския композитор Гаетано Доницети.

Солисти - Нона Кръстникова - сопран, Николай Моцов - тенор и Вокален ансамбъл от НМА "Панчо Владигеров" София. Мястото избрано за всички концерти е Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора".

Билети и абонаментни карти могат да се закупят от офиса на Музикално сдружение "Марин Големинов", намиращ се на ул. "Пауталия" 5, телефон за справки: 0882 293981. Фестивалът се организира от Музикално сдружение "Марин Големинов" и Община Кюстендил. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK