Спасителите свалиха до паметника на Гоце Делчев трупа на поразения от мълния Айдън, има още един ранен

Спасителите от Банско преди час приключиха операцията в местността Добро поле под връх Ореляк в Пирин, където днес мълния покоси 35-годишния Айдън Туфанов от гоцеделчевското село Лъжница. Младият мъж почина на място.

При обхода на района се оказа, че от групата четирима мотористи е бил намерен още един мъж от съседното село Корница, който е пострадал от мълнията.

Спасителната група от Банско свали до паметника на Гоце Делчев в Попови ливади трупа на нелепо загиналия Айдън и го предаде на медиците от Спешна помощ в Гоце Делчев и на негови братовчеди и приятели.

Пострадалият втори човек от мълнията от Корница също бе закаран в МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев. Няма опасност за живота му.

Сред подробностите за нещастния инцидент в Пирин е, че четиримата мотоциклетисти от Мото клуб "Лъжница" са отивали на приятелска среща с още петима колеги мотористи от клуба в Банско, които са преминали маршрута до Ореляк от другата страна на Пирин.

Запознати коментираха, че мотористите от двата клуба - Банско и Лъжница, често си устройвали срещи и състезания на връх Ореляк.

Страховитата буря се разразила около 13,30 часа, малко преди двете групи да се срещнат на уговореното място. Злощастната случка станала, когато групата от Лъжница била в местността Добро поле. Именно там мълнията отне живота на 35-годишния Айдън от Лъжница и рани още един моторист от Корница.

Приятели и роднини на Айдън Туфанов, след като им била съобщена лошата вест, веднага си тръгнали за България. "Бяхме на сватба на наши близки в Турция, сега пътуваме обратно за погребение", коментираха разстроени приятелите и братовчедите на Айдън на път за Лъжница.

Според колеги мотористи на Айдън от Лъжница, той бил един от най-смелите ездачи, участвал в много кросове и състезания, бил душата на компанията. 

"Прекалено добър, точен и верен човек и приятел, на когото винаги може да се разчита. Невероятен съпруг и баща. Това беше Айдън за цялото ни село и такъв ще остане в сърцата ни. Жалко е, че за него животът свърши толкова рано, а толкова много го обичаше", споделиха колеги и приятели на нелепо загиналия млад мъж от гоцеделчевското село Лъжница.

 

Снимки: Личен архив
С червената екипировка е убитият от мълния, Айдън Туфанов

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK