СМЯНАТА НА ВЛАСТТА: Министрите се събраха на първо заседание

Снимка: БНР

Сред първите взети решение от кабинета „Янев 2” беше отговорността за оградата по граница с Турция

Минути след като встъпиха в длъжност, тримата нови служебни министри получиха властта от предшествениците си.

„Тази отговорност е доста, доста сериозна. Отговорността за промяната, която всички ние очакваме. Отговорността за това като екип да се върнем към нормалността”, каза министърът на икономиката Даниела Везиева.

В Министерството на финансите и старият, и новият министър също са доволни. От оставеното и завареното.

„4 месеца по-късно мисля че оставяме хазната в по-добро състояние”, каза Асен Василев.

„Чувствам се все едно гоня един много бърз влак и трябва да се кача в движение”, заяви Валери Белчев.

А първото събитие, което уважи новият транспортен министър Христо Алексиев също беше свързано с влак – преминаването през България на експреса „Свързана Европа”.

„Всеки, който е натрупал дълъг професионален опит да даде своя дан, за да може страната да върви към по-добро бъдеще, а и по-добро настояще, разбира се”, каза министърът на транспорта Христо Алексиев.

Заедно всички - стари и нови министри се събраха на първото заседание на служебния кабинет. Целите остават същите – организиране на честни избори, прозрачна работа и професионализъм. Работата им започна с химна и подарък за всеки министър – копие от конституцията.

„Предстоят тежки месеци, но аз съм уверен, че ако продължим да работим усилено и всеотдайно ще успеем да поддържаме всички важни обществени системи работещи и стабилни”, каза Стефан Янев.

Сред първите взети решение от кабинета „Янев 2” беше отговорността за оградата по граница с Турция да се прехвърли от областните управи към МВР. Самото съоръжение на много места се нужда е от спешен ремонт.

„Онзи, който е непрекъснато там само той може да следи постоянно дали има пробив в това съоръжение, дали трябва нещо да се ремонтира, да се поправи и т.н.”, каза Бойко Рашков.

Променят се и сроковете за преброяването. Така ще можем да го направим онлайн до края на месеца, а от октомври преброителите ще тръгнат по домовете. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK