Смиленов: Поемам тежък ресор, но в живота няма нищо лесно

снимки: infomreja.bg

На открито, прозрачно и компетентно управление на хуманитарните дейности в община Благоевград ще заложи новият заместник-кмет Валери Смиленов, който днес официално встъпи в длъжност.

„Днес е паметен ден за мен и ще дам всичко от себе си, за да постигна успехи в сферите на културата, образованието, социалните дейности и здравеопазването, за които ще отговарям“, заяви Смиленов на първата си пресконференция като заместник-кмет.

Той обяви себе си за екипен играч и обеща да бъде открит и диалогичен с журналистите.

„Това е тежък ресор, но в живота няма нищо лесно“, каза Валери Смиленов, който е бивш дългогодишен директор на 11 ОУ и ексобластен управител на Благоевград.

Кметът Атанас Камбитов пожела успех на новия си заместник и подчерта, че не се съмнява в неговия успех.

„2,8 млн. лв. сме предвидили за култура през тази година. Няма друга община в страната с толкова голям бюджет за култура, но трябва сериозно да се подобри мениджмънтът в тази област“, заяви градоначалникът.

Камбитов съобщи, че предстоят конкурси за директори на всички културни институции в Благоевград, на които всеки кандидат да изложи своята програма за управление и стратегия за развитие.

„Кризата в духовността не е по-малка от тази в икономиката“, обяви Смиренов. Той призна, че културата и социалните дейности са сложни сфери, в които има много нерешени проблеми, но изрази увереност, че с добро управление нещата ще тръгнат в правилната посока.

Община Благоевград е без заместник-кмет по хуманитарните дейности от средата на август миналата година, когато столичанката Жанета Жикова подаде оставка по здравословни причини.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

нвз022:10 - 14.03.2013
смешници
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK