Сметището на Бобошево гори и днес, РИОСВ с предписания към общината

Снимка: БГНЕС

Сметището пуши вече трети ден

Гори сметището на община Бобошево, намиращо се край село Слатино. Снощи тук е горял пожар, спрели са го преди къщите, но днес отново тлее и обгазява селото. Това предизвика проверка на РИОСВ-Перник.

Сметището пуши вече трети ден, то е с изчерпан капацитет, но днес обгазява отново жителите на селото след снощния пожар, горял в буферната зона между депото и къщите.

Гасаческата група към общината, доброволци от селото и два екипа огнеборци са овладели огъня, достигнал до къщите.

„Тук сметището е закрито, но така ще бъде докато не започне да функционира регионалното депо край Благоевград, ще се обадя на заместник-кмета на община Бобошево да изпрати гасаческата група“, каза пред БГНЕС Сашка Тренева – кмет на Слатино.

Тя каза още, че сметището се покрива с пръст, за да не се пали, но все пак това се случва, а в кметство Слатино нямат работници, които да се грижат за него.

„Сметището гори, не е рекултивирано, дали сме им предписание и знаят какво да правят, но проблема е, че днес хората са пуснати в почивка“, каза експертът от Регионалната инспекция в Перник след проверката на място.

Стърнище, бали и акациева гора пламнаха към 15.30 ч. днес край Е-79 в отсечката между гара Кочериново и с.Мурсалево. Главния път бе задимен, пожарът бе загасен след 16.30 ч., когато пристигна пожарна от град Рила./ БГНЕС

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK