Смесената двойка на „Тонус” със сребро от „Plovdiv cup”

снимка: Дани Асенова, infomreja.bg

Младите състезатели на клуб „Тонус” Светлина Велинова и Мартин Ковачки спечелиха сребърен медал на смесени двойки от 3-тия международен турнир по аеробика „Plovdiv cup – Aerobics open”. В надпреварата участваха 120 състезатели от България, Русия, Финландия, Чехия и Германия.

Кюстендилските състезатели играха уверено и постигнаха много добри резултати. Мартин Ковачев освен среброто на смесени двойки, зае и 4-то място във възрастова група 9-11 години. Дебютантът в международно състезание Кирил Карамфилов се класира на 7-мо място в същата група. Габриела Ковачка също е седма при 15-17 години, а Милена Мирева остана 13-та.

„Всички състезатели с изключение на Милена, която беше с контузия, постигнаха повишаване на крайната оценка. Това показва, че лятната подготовка е била на ниво. Хубавото е, че отборът вече има категория „Б” състезатели”, сподели старши треньорът на клуб „Тонус” Галя Миткова-Миладинова. За възпитаниците на клуба предстои национален турнир за деца, юноши, девойки и жени на14-16 октомври в Боровец.

Като смесена двойка по спортна аеробика Светлина Велинова и Мартин Ковачки за пръв път се представиха на държавното първенство. По-рано Ковачки играеше в тройка-момчета на клуба, заедно с Любомир Стоичков и Кирил Карамфилов. Тройката  бе многократен медалист от различни турнири и първенства. В индивидуалната надпревара Мартин Ковачки е златен медалист. След разпадането на тройката треньорката Галя Миладинова сформира смесената двойка Велинова-Ковачки, идея, която се оказа успешна. Светлина Велинова играе в детския футболен отбор на „Бузлуджа”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK