Сменят шефа на полицията в Дупница, назначават нов зам.-директор на ОД МВР

Бившият директор на ОД МВР - Кюстендил комисар Георги Джоглев и Борислав Динев, снимка: ОД МВР - Кюстендил, архив

Началникът на РУП - Дупница Борислав Динев ще бъде отстранен от ръководната длъжност, разкриха източници на "ИНФОМРЕЖА". Очаква се мястото му да заеме предходният полицейски шеф Валентин Гълъбов.

Предложението за поста на Гълъбов е направено преди повече от месец и в момента се изчаква заповедта да бъде подписана от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Гълъбов беше отстранен заради "несправяне с работата по оперативно интересните Пламен Галев и Ангел Христов", известни като братя Галеви.

Ново назначение се задава и в ръководството на ОД МВР - Кюстендил. Овакантения от Елиан Стамболийски пост на заместник-директор ще заеме Георги Ванев.

Стамболийски бе назначен за временно изпълняващ длъжността директор на полицейската дирекция на 7 юни със заповед на вътрешния министър.

Неговият предшественик Георги Джоглев пък започна работа в РГС – Кюстендил.

В момента най-коментираното назначение е това на Ванев, който в момента оглавява "Криминална полиция". “Изключителен професионалист е, много от нас са се учили от него. Радваме се за него и го очакваме с нетърпение”, коментираха негови колеги.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK