Облачно и дъждовно време

Снимка: Infomreja.bg

Валежите ще продължат и през нощта срещу събота

Днес ще се задържи облачно и дъждовно, като валежите ще продължат и през нощта срещу събота. На много места от Централна България количествата ще са значителни. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен от североизток. Максималните температури ще са от 5-6° на места в Западна България до 17-18° по Южното Черноморие.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг, в сутрешните часове в Западна България и на по-малка височина. Ще духа умерен вятър, предимно от изток, по най-високите части на Рила и Пирин – силен от юг. Максималната температура на 1200 ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 15° и 18°, приблизително колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Под влияние на приближаващия южно от страната средиземноморски циклон, атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 40 мин. и залязва в 18 ч. и 44 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 04 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 42 мин. и изгрява в 16 ч. и 51 мин. Фаза: два дни след първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK