Облачността се разкъсва, огрява слънце

Снимка: Infomreja.bg

След обяд от югозапад започват валежи

Днес облачността временно ще се разкъса и намалее до предимно слънчево, след обяд от югозапад отново ще се увеличи и ще завали. Ще духа до умерен, в Предбалкана и на север от планините временно силен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг. Ще се задържи топло с максимални температури между 10° и 15°. По-ниски, до 5°-6°, ще останат на места в Северозападна България.

Над планините ще е предимно облачно и ветровито, но след обяд в масивите от Югозападна България временно облачността ще се разкъса. Ще има валежи от дъжд, над 1500 метра – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд с превалявания от дъжд. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, на север от нос Калиакра и по-високо.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари и ще остане без съществена промяна.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 48 мин. и залязва в 17 ч. и 30 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 42 мин. Луната залязва в 4 ч. и 05 мин. и изгрява в 13 ч. и 34 мин. Фаза: четири дни след първа четвърт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK