Слънчев и горещ ден

Снимка: Infomreja.bg

След обяд над планинските райони ще има краткотрайни интензивни валежи

Днес ще бъде слънчево. След обяд на места, главно над планинските райони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, локално интензивни валежи и гръмотевици. Ще продължи да духа до умерен запад-северозападен, в Източна България северен вятър и с него в северната половина от страната дневните температури ще се понижат, но ще остане горещо. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са от 34°-36° в северозападните райони до 40° на места в Южна България.

Преди обяд над планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд. Локално са възможни временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 29°, на 2000 метра - около 21°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Максималните температури на въздуха ще са между 30° и 35°. Температурата на морската вода е 24°-28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 20 мин. и залязва в 20 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 25 мин. Луната в София изгрява в 01 ч. и 36 мин. и залязва в 17 ч. и 01 мин. Фаза: три дни след последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK