Служителка от ДСК спечели конкурс и оглави Социални грижи в Хаджидимово

Снимка: Infomreja.bg

Вера Лазарова е новият шеф на отдел „Социални грижи” в Хаджидимово.

Лазарова зае поста на началник на отдел „Социално подпомагане“ в Хаджидимово след спечелен от нея конкурс и зае мастото на досегашната шефка на социалната институция Димитрия Сердарева, чието назначение бе с временен статут до провеждане на конкурса.

Новоназначената шефка Вера Лазарова до сега е била банков служител в ДСК. Тя живее в Хаджидимово, от няколко дни е поела официално поста,  съобщиха запознати. На работа във ведомството като социален работник остава и досегашната шефка Димитрия Сердарева, която е дългогодишен служител в отдела. Въпреки настояването на целия колектив Сердарева не е пожелала да участва в конкурса за шефското място.

Вчера новоназначената Вера Лазарова е провела първото събрание с колектива, на което са били уточнени детайли относно работата и задълженията на служителите.

До назначаването на временно изпълняващ управител на социалната институция в Хаджидимово се стигна след връщането в края на февруари 2017 година на шефското място в Гоце Делчев на Недялка Цветкова и направените размествания в отделите на ведомството в общините Сатовча, Хаджидимово, Гоце Делчев и Гърмен.

Тогава за временно изпълняващ длъжността управител на „Социално подпомагане“ в Хаджидимово бе назначена Димитрия Сердарева, която сега се връща на старата си длъжност, а за титуляр е назначена Вера Лазарова след спечеления от нея конкурс, на който тя е била единствен кандидат.

През юли 2016 г. бе създадена новата дирекция „Социално подпомагане“ със седалище в Хаджидимово, която да обслужва общините Сатовча и Хаджидимово. Дирекцията в Гоце Делчев след откриването на новата дирекция в Хаджидимово остана да обслужва само двете общини- Гърмен и Гоце Делчев.

Въпросните структурни промени бяха направени с постановление на Министерски съвет през лятото на 2016 г.с презумпцията, че те няма да засегнат качеството на обслужването на гражданите в съответните общини според нормативната уредба, регламентираща дейността на Агенцията за социално подпомагане.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK