Служители на ЮЗДП заловиха нарушители, транспортиращи незаконни дърва

Снимка: Infomreja.bg

Нарушението е констатирано при среднощна акция в района на "ДГС Земен"

Мобилен екип на Югозападното държавно предприятие е задържал две лица в момент на транспортиране на незаконни дърва за огрев край с. Косача, в района на „Държавно горско стопанство Земен”. Нарушението е констатирано при среднощна акция на 16 юли т.г. в 3.55 часа, след почти едномесечно наблюдение и проследяване на нарушителите от страна на служителите на „ДГС Земен”.

На асфалтов път от гр. Радомир към с. Ковачевци, на разклона за махала Пудева, мобилният екип на ЮЗДП спира за проверка джип Опел Фронтера с регистрационен номер ВТ 0837 АК. Автомобилът транспортирал 1,4 пространствени куб. метра дърва за огрев от зимен дъб, без контролна горска марка и без превозен билет. Джипът се управлявал от С. В., придружаван от Г.И.

В 4.15 часа на мястото пристигат дежурни служители от РУ на МВР в Радомир, а малко по-късно и група разследващи полицаи. Задържани и транспортирани до полицейското управление в Радомир са автомобилът, дървесината и един бензиномоторен трион. На нарушителите са съставени актове от инспектори на РДГ - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK