Служители на ГДБОП иззеха голямо количество файлове с детска порнография

снимки: МВР

Служители на ГДБОП иззеха голямо количество файлове с детска порнография при акция е в рамките на проведена международна операция под кодовото наименование „Hidden” на полицейските власти от Люксембург, информира пресцентърът на МВР. Операцията на служителите от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” при ГДБОП е проведена вчера на територията на столицата. Целта е била установяването и задържането на лица, разпространявали материали с детска порнография в Интернет пространството.

Полицейските власти от Люксембург са подали сигнал до ГДБОП, че преди два месеца са иззели сървър, на който се хоствал сайт, разпространяващ детска порнография. След детайлен анализ на иззетата информация се установило, че над 8000 потребители от 114 държави, сред които и България, са имали редовен достъп и са ползвали този сървър, а съдържащите се на него снимки и филми с детска порнография са били свалени повече от 45 000 пъти.

В хода на проведените процесуални действия на няколко адреса в столицата, антимафиотите са иззели15 компютъра, 3 лаптопа, 8 преносими хард-диска, 6 флаш-памети и над 200 компакт диска, съдържащи порнографски материали с участието на деца. На много от иззетите компютри са намерени и програми, които педофилите използвали, за да обменят файлове с детска порнография помежду си.

При проведените първоначални разпити, част от лицата са признали за своите сексуални влечения. Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK