Служител в „Информационно обслужване“ санкциониран за бракониерство

Николай Донков със съпругата си Анна Донкова, снимка: личен архив

Николай Донков от гоцеделчевското село Мусомища, който е служител в "Информационно обслужване" АД – Благоевград, е заловен да бракониерства по река Места, където ловял риба без необходимите разрешителни. 

Донков бил спипан при съвместна акция на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, подвижна горска стража и полицията.

Въпреки широко оповестените предупреждения за засилени проверки във връзка с незаконния лов и риболов на територията на областта, държавният служител съвсем спокойно бил разположил такъмите си покрай река Места. 

Проверяващи разказаха, че освен да бракониерства, Донков разигравал контролните органи, като на два пъти ги заставял да сверяват в системата за лични данни съобщените от него име и ЕГН, за да отърве глобата.

Той заявил, че не носи в себе си личната си карта или друг документ, с който да удостовери самоличността си. Вместо това като научено наизуст стихотворение казвал различни имена и ЕГН-та, които след проверки се оказвали фалшиви.

Единият път Донков се представил с фамилия Керанов, каквато наистина има в село Мусомища. Нямал същия успех обаче с ЕГН-то. 

Вторият му опит да заблуди проверяващите също не бил успешен. След като бил хванат освен в бракониерство и в лъжи и заплашен, че ще бъде задържан в полицията, Николай Донков  бил принуден да продиктува на длъжностните лица истинските си лични данни.

За бракониерския риболов на служителя в "Информационно обслужване" – Благоевград е съставен акт. Случаят е предаден и на прокуратурата заради опитите на Донков умишлено да заблуди с фалшиви лични данни служебни лица. 

Николай Донков бе кандидат за общински съветник в местния парламент в Гоце Делчев от листата на "Зелена България". При разсекретяването на досиетата при последните местни избори се оказа, че той е с агентурно минало.

Съпругата му Анна Донкова два пъти бе кандидат-кмет на село Мусомища и веднъж кандидат за депутат от "Зелена България", НДСВ и ВМРО.

Донков е ръководител на Мъжката фолклорна група към ръководеното от съпругата му читалище в село Мусомища.

 

КОМЕНТАРИ

Монк09:40 - 22.08.2012
Защо не пишат, че актосъставителят е Петър Иванов Ламбрев -"Мулето", заловен със дрога на Видинската граница, син на най-големия престъпник-действащ кмет в историята на с.Мусомища.
а така11:18 - 17.08.2012
Много си нагъл бре Кольо,ще си платиш акта,щом си виновен ще си плащаш! С какво си по различен от обикновените хорица за какъв се взе?
да09:24 - 17.08.2012
Николай Донков бе кандидат за общински съветник в местния парламент в Гоце Делчев от листата на "Зелена България" Много "зелено" разсъждава партиеца....
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK